Snijd de ui/sjalot en gember in stukken en rooster deze boven een gasvlammetje. Geen gas, bak ze dan flink aan in een droge koekenpan.
Doe het water in een pan waar de kip in kan onder staan. Voeg de kip, de lenteui en de geroosterde gember en ui/sjalot toe en breng aan de kook. Laat een uurtje heel zachtjes pruttelen. Schuim de bouillon regelmatig af.
Voeg dan de steranijs, kaneel, vissaus en het pepertje toe. Snijd de peper voordien 2 keer over de lengte in zodat hij goed zijn smaak kan afgeven. Laat weer een uurtje pruttelen en schuim waar nodig is af.
Verwijder de kip, mergpijp en schenkel en laat iets afkoelen. Voeg nu ook het limoensap van 1 limoen toe en laat rustig doorpruttelen.
Weeg de noodles af en overgiet met kokend water en laat weken tot ze de juiste bite hebben. Dit is per noodlesoort afhankelijk dus proef tussendoor of de noodles beetgaar zijn. Spoel daarna direct met koud water om verder garen te voorkomen.
Pluk nu de kip. De schenkel kan je heel fijn snijden en erbij serveren. Ook het merg kan je samen met de soep serveren maar dit is optioneel. Kijk wat jij lekker vindt!
Zeef de soep en doe terug in de pan. Proef en breng eventueel op smaak met zout.
Halveer de paksoi, smeer in met wat olie, breng op smaak met peper en zout en grill de helften tot ze een mooi grilstreepje hebben.